Velkommen til Oppland!

Postet av Ungdomslekene den 13. Apr 2015


All ungdom er viktig for Oppland. For Lillehammer-området er idrettsungdommen blitt spesielt viktig. Det er her de bor, for en kortere eller lengre periode, svært mange av de som skal sikre norsk jubel på snø i framtidige OL og VM.

Lillehammers status som treningsområde for de tradisjonelle vinteridrettene er en del av OL-arven. Denne statusen forsterkes gjennom et Ungdoms-OL neste år. Og den holdes varm gjennom årlige verdenscuparrangement, og andre store idrettsbegivenheter nesten hver eneste helg vinteren igjennom.

Når Ungdomslekene kommer til regionen med rundt 1000 aktive ungdommer og 500 ledere for å gjennomføre sine norgesmesterskap eller tilsvarende konkurranser i 15 forskjellige idretter, idretter vi vanligvis ikke hører så mye om her i vinterland, betyr det at mange har jobbet over lang tid for å sikre at vi framstår som et attraktivt alternativ for idrettsungdom.

Norsk Toppidrettsgymnas, Høgskolen i Lillehammer og de videregående skolene, alle spiller de viktige roller i dette arbeidet. Idrettsungdom skal også ha utdannelse, og få steder blir det lagt bedre til rette for å kombinere en idrettskarriere med det grunnlaget som skal legges for livet etterpå enn i Lillehammerregionen.

Lykke til med konkurransene!

Rasmus O. Vigrestad
Fylkesrådmann, Oppland fylkeskommune

0 Kommentar

Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.

Levert av IdrettenOnline