Takk for vel gjennomførte leker!

Postet av Ungdomslekene den 20. Apr 2015


Takk til alle som bidro til at Ungdomslekene igjen ble en suksess. Bak forberedelser og gjennomføring av arrangementet ligger det mye arbeid. Det startet fredag med ca. 500 entusiastiske skolebarn som fikk prøve våre idretter, organisert via NIF og Marit Røste og de enkelte idrettene, og fortsatte fredag med seminar, prestasjonskultur, for elever i den videregående skolen, også her med ca. 500 ivrig lyttende elever til Kjetil Andre Aamodt og de andre som var med i programmet. NIF hadde en sentral rolle også med tilrettelegging av seminaret, med Jarle Aambø, som programansvarlig, og Marit Røste som ansvarlig for invitasjoner osv. Fredag kveld var det vellykket åpningsshow, i regi av danseforbundet, med Eirik Bolme som den sentrale personen med ansvar både for gjennomføring og som konferansier. Rapportene fra åpen hall lørdag kveld, hvor alle kunne prøve de fleste idretter, forteller om «fullt hus» på alle arenaer. Utover dette har hver av idrettene sørget for sine egne arrangement fra fredag til søndag, og vi registrerte stor aktivitet og fornøyde utøvere, og har fått veldig mange positive tilbakemeldinger. Bjørn Ruud loset nok en gang det hele vel i havn, og studentene fra Høgskolen på Lillehammer sørget for masse verdifull markedsføring, informasjon og assistanse. Uten økonomisk støtte Oppland fylkeskommune, Lillehammer kommune og NIF hadde ikke dette «ungdomsløftet» latt seg gjennomføre på Lillehammer.

Igjen, takk til dere alle!


Vennlig hilsen
Espen Larsen

0 Kommentar

Superdry sponser Ungdomslekene

Postet av Ungdomslekene den 16. Apr 2015Superdry sponser Ungdomslekenes funksjonærer med jakker. Superdry er et nytt moderne klesmerke i Norge, og er et engelsk brand som bygger på Japansk undergrunds mote og Amerikansk Vintage. Det finnes butikker over hele verden. Her i Norge har Superdry egne butikker på Sandvika Storsenter, Ski Storsenter, Strømmen Storsenter, Oslo City og i Hegdehaugsveien i Oslo.

Espen Larsen, leder av styringsgruppen i Særforbundsalliansen er veldig fornøyde med å ha Superdry som samarbeidspartner, og gleder seg til å bruke de nye jakkene under årets leker.

0 Kommentar

Nico Widerberg Ungdomslekenes kunstner

Postet av Ungdomslekene den 15. Apr 2015


Vi er stolte over at vi igjen har fått med oss Nico Widerberg som Ungdomslekenes kunstner. Han har laget et eget bilde til Ungdomslekene også i 2015. Årets bilde har tittelen «Lek», og er laget som litografier i et opplag på 130 stk. Han var for første gang Ungdomslekenes kunstner i 2013 da han laget «Mesterskap».

Årets bilde kan fås kjøpt ved henvendelse til badmintonforbundet, bordtennisforbundet, danseforbundet, eller bandyforbundet.

Prisen er kr. 5 900.- m/ramme og kr. 4 900.- uten ramme.

Badmintonforbundet har også noen få eksemplarer igjen av bildet fra 2013 og det koster kr. 5 000.- uten ramme, og kr. 6 000.- med ramme.


0 Kommentar

Velkommen til Oppland!

Postet av Ungdomslekene den 13. Apr 2015


All ungdom er viktig for Oppland. For Lillehammer-området er idrettsungdommen blitt spesielt viktig. Det er her de bor, for en kortere eller lengre periode, svært mange av de som skal sikre norsk jubel på snø i framtidige OL og VM.

Lillehammers status som treningsområde for de tradisjonelle vinteridrettene er en del av OL-arven. Denne statusen forsterkes gjennom et Ungdoms-OL neste år. Og den holdes varm gjennom årlige verdenscuparrangement, og andre store idrettsbegivenheter nesten hver eneste helg vinteren igjennom.

Når Ungdomslekene kommer til regionen med rundt 1000 aktive ungdommer og 500 ledere for å gjennomføre sine norgesmesterskap eller tilsvarende konkurranser i 15 forskjellige idretter, idretter vi vanligvis ikke hører så mye om her i vinterland, betyr det at mange har jobbet over lang tid for å sikre at vi framstår som et attraktivt alternativ for idrettsungdom.

Norsk Toppidrettsgymnas, Høgskolen i Lillehammer og de videregående skolene, alle spiller de viktige roller i dette arbeidet. Idrettsungdom skal også ha utdannelse, og få steder blir det lagt bedre til rette for å kombinere en idrettskarriere med det grunnlaget som skal legges for livet etterpå enn i Lillehammerregionen.

Lykke til med konkurransene!

Rasmus O. Vigrestad
Fylkesrådmann, Oppland fylkeskommune

0 Kommentar

Velkommen til seminar om prestasjonskultur!

Postet av Ungdomslekene den 3. Mar 2015Tema: Ung prestasjonskultur – Læring og lekenhet som prestasjonsdrivere

Når: Fredag 17.april kl 1230 – 1430 i Maihaugsalen (Maihaugvegen 1, Lillehammer)

Seminaret setter fokus på prestasjoner i ulike miljøer hvor ungdom presterer på et høyt nivå innenfor sine felt. Vi setter søkelyset på hva som særpreger dem, hva de har felles og hva de kan lære av hverandre.

Tidligere toppalpinist Kjetil Andre Aamodt er konferansier.

Sammen med han vil det bl.a være unge dansere, musikere, en ung forsker og toppidrettsutøvere som opptrer og foredrar om hva prestasjonskultur betyr for dem, og hvordan de utvikler sine ferdigheter.

Målgruppen er deltagere og støtteapparat ved Ungdomslekene og ungdom generelt som vil ha nytte av, og ikke minst bli inspirert av personer som har nådd langt innenfor sine områder.

Leder av Olympiatoppens Prestasjonsklynge Jarle Aambø, er engasjert for å sette sammen et spennende program som vi tror vil være interessant og fengende for en hver ungdom som står på trappene til å velge sin fremtid og karriere.

Seminaret er gratis og det vil komme innformasjon om påmelding.

0 Kommentar

Bespisning under Ungdomslekene

Postet av Ungdomslekene den 13. Feb 2015
Uten mat og drikke duger ikke unge idrettshelter...

Du kan bestille mat for hele helgen eller enkeltmåltider.


Du kan nå bestille lunsj og middag til utøver og ledere under årets Ungdomsleker. Maten serveres i kafeen i Håkons hall. Bestilling gjøres på e-post til roar.olsen@olympiaparken.no innen 28. mars.

Lunsj serveres lørdag og søndag fra kl. 12.00 til 14.30 og består av en enkel buffet med mulighet for varm mat.

Varmrett lunsj:


  • Lørdag: Lapskaus med tyttebær og flattbrød.
  • Søndag: Gryterett med salat og dressing.
Middag serveres fra kl. 16.30 til 19.30.

  • Fredag: Grillet kylling med ris og mixsalat.
  • Lørdag: Pasta med kjøttsaus og blandet salat.
Det lages en liten buffet tiltenkt spesielle dietter og intoleranser. De som har spesielle ønsker på dette, må melde ifra 14 dager før annkomst.

Pris:

  • Kr. 100,- pr lunsj.
  • Kr. 125,- pr middag.
Drikke til alle måltider er vann, men det vil være salg av drikke.

0 Kommentar

AKTIVITETSDAG FOR LILLEHAMMER SKOLENE

Postet av Ungdomslekene den 28. Jan 2015

Fredag 17.april vil 11 av idrettene som er representert på Lillehammer i forbindelse med Ungdomslekene, gi tilbud til barneskoleelever i Lillehammer.
I hallene i og rundt Håkonshall vil elever fra 6. og 7.klasse være i sving hele skoledagen. Skolene Hammartun, Ekrom, Kringsjå og Søre Ål vil tilsammen møte med ca 350 elever, som får prøve idretter mange aldri har stiftet bekjentskap med før.

De ulike idrettene stiller med sine beste instruktører som vil instruere og aktivisere skoleelevene.

Tilbudet ble første gang gitt i forbindelse med ungdomslekene i 2013 og det var en stor suksess for alle involverte. De aktivitetene de fikk tilbud om den gang var

• Klatring
• Basket
• Bordtennis
• Turn
• Boksing
• Innebandy
• Biljard
• Fekting
• Badminton

I år utvider vi tilbudet med skyting og dans, samt en pauseaktivitet.

Vi gleder oss til å se et yrende liv med glade og aktive barn i alderen 11-12 år, dagen før konkurransene er i gang.

0 Kommentar

Våre partnere!

Postet av Ungdomslekene den 27. Jan 2015

Uten gode partnere blir ikke Ungdomslekene et bra arrangement! Takk til våre partnere

Norges IdrettsforbundOppland fylkeskommune
Lillehammer kommune
Lillehammer Olympiapark
0 Kommentar

Tilbakeblikk på Ungdomslekene 2013

Postet av Ungdomslekene den 26. Jan 2015

Et tilbakeblikk på Ungdomslekene 2013. Vi gleder oss allerede til Ungdomslekene 2015!0 Kommentar

Ny hjemmeside for Ungdomslekene!

Postet av Ungdomslekene den 26. Jan 2015

For Undomslekene 2015 har Særforbundsaliansen (SFA) laget en ny hjemmesiden. Vi i SFA gleder oss til en ny og moderne hjemmeside for Ungdomslekene 2015.

Idrettsglede for alle!


0 Kommentar

Levert av IdrettenOnline